Hővisszanyerő rendszer

HEAT RECOVERY SYSTEM

Hővisszanyerő rendszer

A piacon egyre növekednek az energiaárak és szigorúbbá válnak a szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó követelmények, így fontos, hogy megvizsgáljuk és kihangsúlyozzuk a füstgázból, gőzből és az égés során felmerülő egyéb folyamatokból származó energia egyéb felhasználásait. Úgy gondoljuk, hogy a hővisszanyerés gazdasági szempontból előnyös: energiát takarítunk meg és használunk fel olyan hőtermelő folyamatokból, amelyek során a hő különben az égéstermékből és a kéményből egyenesen a levegőbe kerülne.

A visszanyert hő felhasználható épületek fűtésére, melegvíz előállítására vagy egyéb célokra a termelésben. Illetve ha van rá lehetőség, visszatér a szolgáltatóhoz.

Hővisszanyerési szintek

A füstgáznál vagy más folyamathőnél általában 15–20% energiaveszteség keletkezik. Az exodraft hővisszanyerési megoldással ennek a 80%-a visszanyerhető. Más szóval 12-16%-ban potenciálisan csökkenthető a bevitt energia és ennek megfelelően a CO2 kibocsátás. Az exodraft megoldás a hő hatékony visszanyerését kínálja versenyképes ár és vonzó megtérülési idő kombinációjával.

Testre szabott számítások

Az exodraft optiCalc HR™ szimulációs szoftverrel konkrét számításokat végzünk, hogy az exodraft hővisszanyerési megoldásba fektetve mennyi energiát takaríthat meg. Az exodraft optiCalc HR™ továbbá a hővisszanyerés eredményeként a csökkentett CO2 kibocsátásról is információt ad.

1) Safe 80 típusú hővisszanyerő egység
2) Hőtermelő folyamat, pl. kazán, motor, sütő, szárító
3) Égéstermék- ventilátor, amely biztosítja az optimális huzatot és a tökéletes termelési eredményt
4) Puffer tartály a melegvíz tárolására, későbbi felhasználás céljából
5) Keringtető szivattyú
6) Háromjáratú keverőszelep, amely biztosítja a víz megfelelő hőmérsékletét
7) Beépített bypass csappantyú
8) Kompakt hőcserélő
 

 

Hol lehetséges a hő visszanyerése?

 

Hol lehet felhasználni a visszanyert energiát?

More info and case studies is on https://www.exodraft-heatrecovery.com/