Hírek

Hírek

Az ALMEVA STARR és FLEX égéstermék-elvezető rendszerek fokozatos áttérése az átlátszó polipropilénről a feketére, ami a tavalyi év legnagyobb változása volt a kínálatunkban, idén ismét bővítjük a bekötő könyökidomok kínálatát.

A bekötő könyökidom leggazdaságosabb változatát vettük fel kínálatunkba:

87°-os talpas bekötő könyök tartóelemmel és konzollal Almeva STARR és FLEX rendszerekhez, standard és bővítős változatban egyaránt.

A szigorodó jogszabályi követelmények miatt kifejlesztettünk és forgalmazunk egy új típusú szifont, az ALMEVA ZEUS-t.

Ez a szifontípus alkalmas mind a P, H és hamarosan az M nyomásosztályhoz is.

A kondenzátum szintjének mérésére egy elektromos mérőeszköz is beszerelhető.

Ez az érzékelő elektronikus, és csatlakoztatható a vezérlő elektronikához vagy a MaR rendszerhez, amely a szifon megfelelő működését felügyeli.

Az új ZEUS szifon változatai:

A szifon számos csatlakozási változatban kapható, DN32 és DN40 méretben is.

A szifonok mindkét méretben 90°-os könyökkel az égéstermék-elvezető rendszer függőleges részéhez is csatlakoztatható.

Az ALMEVA TW25 rozsdamentes acél kéményrendszer szilárd tüzelőanyaggal működtetett készülékekhez alkalmas, különösen alnyomásos rendszerekhez, melyeket külső égési levegővel kell ellátni.

Ez a rendszer széleskörűen alkalmazható passzív és alacsony energiafogyasztású házakhoz.

Ugyanígy alkalmas olyan régebbi épületekbe történő beépítésre is, ahol megnövekedett légellátási követelmények vannak.

 

A rendszer jellemzői:

 • alkalmas kültéri és beltéri használatra
 • szabadon álló kémények esetén
 • a rendszer tartalmazza a szorítóbilincseket
 • nedvességálló
 • a környezeti levegőtől független készülékekhez
 • 150 – 200 mm átmérőben 

Az ALMEVA MIB kémény rendszer alkalmas modern, szilárd, vagy bio tüzelőanyaggal működtetett készülékekhez, alacsony égéstermék hővel.

Háromkomponensű égéstermék-elvezető rendszer, melyet speciális samott Multikeram, szigetelés és keramzitbeton idomok alkotnak.

A rendszer légmentesen zárt, hátsó szellőzés nélkül.

Ez elsősorban a speciális Multikeram bélésnek köszönhető, amely minimális vízfelvétellel és mindössze 10,5 mm-es falvastagsággal rendelkezik.

Ez a kéményrendszer ideális passzív és alacsony energiafogyasztású házakhoz

 

Az ALMEVA MIB kéményrendszer összetétele:

 • egy kürtős
 • egy kürtős egy, vagy kettő szellőzővel
 • dupla kürtős
 • dupla kürtős egy, vagy kettő szellőzővel

Az adott köpenytéglához a megfelelő szigetelést és kürtőt kell választani.

A speciális Multikeram betét 140, 160, 180 és 200 mm átmérőben kapható.

 

A 2021. 03. 08 - tól életbelépő, új korlátozó intézkedések miatt kérjük, hogy visszavonásig, minden, kiszállítást igyénlő megrendelés mellé, írásban a következő információkat legyenek kedvesek megadni:
 

 • Pontos szállítási cím
 • Átvevő személy neve
 • ​​Átvevő mobiltelefonos elérhetősége

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amennyiben a fenti információk nem állnak rendelkezésre, nem fogjuk tudni kézbesíttetni a küldeményüket / rendelésüket.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Almeva Hungary Kft.

Almeva FLEX műanyag égéstermék elvezető rendszer

Ez a flexibilis rendszer alkalmas kondenzációs és alacsony hőmérsékletű kazánok égéstermék elvezető rendszereként. Elsősorban elhúzásos kéményeknél használják. Most egy teljesen új kivitelben kínáljuk.

Az új ALMEVA FLEX rendszer 60 és 125 mm közötti átmérővel kapható. A bajonett zárak 50 cm-enként váltakoznak az újított flexibilis csövön. Ennek köszönhetően eme flexibilis rendszer használatakor nem keletkezik hulladék.

Kétféle tömítést használandó az ALMEVA FLEX csövek csatlakoztatásához. A flexibilis cső két részének összekapcsolásához három tömítést használunk, melyeket külön szállítunk. A rugalmas csövet a rendszer többi eleméhez (adapterekhez, T-idomokhoz stb.) csatlakoztatásához szükséges az U-tömítés, mely mindig a csatlakoztatandó elem része.

A flexibilis cső fekete, UV-stabilizált, amely biztosítja a hosszabb élettartamot, a más anyagokból készült rugalmas csövekkel szemben. A flexibilis cső azonban nem UV-álló, ezért nem kéménykivezetésre szolgál. Erre a célra egy komplett ALMEVA STARR kéményfejet kínálunk.

 

A flexibilis cső könnyen telepíthető

Az Almeva színes választékából az összes elem/idom könnyen felszerelhető. Ez szintén igaz az ALMEVA FLEX rendszerre, mely kiderül a következő szerelési útmutatójából. Az első lépés mindig a flexibilis cső rövidítése. Itt figyelembe kell venni, hogy mindig a bajonett csatlakozó részének közepébe vagy a horonyba vágjuk, amint a képeken is látható.

A bajonett zárat használja a flexibilis cső másik flexibilis cső, vagy könyök idomokhoz, adapterekhez. Szorító bilincset viszont, biztonsági okokból mindig használjuk. Ez által meggyőződhetünk róla, hogy a kémény alkotó idomai tökéletesen és biztonságosan lettek csatlakoztatva egymáshoz.

A flexibilis cső adapterekhez és T-idomokhoz való csatlakoztatásához mindig egy anyát és U-tömítést használunk, amelyek az elem részét képezik. Először a vágott csőre tesszük az anyát, majd az anyába bele helyezzük az U-tömítést. Végül csavarja össze az anyát az adapterrel vagy a T-darabbal, és rögzítse egy kapoccsal.

FLEX kémény szett – az első doboz

Az Almeva nemcsak minőségi termékeket, hanem magas színvonalú szolgáltatásokat is kínál. Gondolunk ügyfeleinkre, és megpróbálunk kényelmes megoldást nyújtani számukra, mellyel időt takaríthatnak meg.

Ezért új kémény szettet is készítettünk. Ezt a szettet dobozokba csomagoljuk, mely tartalmazza a kémény rögzítéséhez, a kémény távtartásához, és a rendszer lezárásához szükséges alkatrészeket.

A FLEX kéménycsomag négy változatban kapható, 80 mm átmérővel. A változattól függően a csomag könyököt, vagy talpas könyököt tartalmaz, szimpla vagy bővítős kivitelben, univerzális távtartóból, 6 m-es flexibilis csőből és kéményfejből. A csomag tartalmaz adaptert, szorító bilincset és tartólemezt is. Tehát el is készült az első doboz. Most már csak egy doboz flexibilis csövet kell vásárolnia.

 

FLEX kémény szett – a második doboz

Most kényelmesen használhatja a flexibilis csövet az új ALMEVA FLEXBOX-ból. Kevesebb, mint egy köbméter 50 m-es, 80 mm átmérőjű flexibilis cső áll rendelkezésére.

Az ALMEVA FLEXBOX ideális a szerelők, mesterek számára, mivel minden furgonba problémamentesen belefér. A doboz mérete 1020 x 820 x 1034 mm. A flexibilis cső egyszerűen tárolódik, és nem igényel nagy helyet a raktárhelyiségben.

A képekkel ellátott szerelési útmutató és a dobozon található segédmérő minden bizonnyal megkönnyíti munkáját. Nem feledkeztünk meg a flexibilis cső mennyiségének mutatójáról sem. A piros jelzés figyelmeztet, hogy vegye fontolóra az új cső tekercs megrendelést.

Tehát most megbizonyosodott arról, hogy működik. A kémény teljes kibéleléséhez most elegendő két doboz az ALMEVÁTÓL.

Drahomíra Wachtlová, Tipcsák Balázs – Almeva Hungary

Az ALMEVA műanyag füstgáz-elvezető rendszerek számos innovatív elemmel rendelkeznek.

A több, mint 25 éves folyamatos, piaci igényeknek megfelelő fejlesztés során ezek a kémény alkatrészek a modern füstgáz-elvezetés pótolhatatlan részévé váltak.

A legnagyobb változást most az ALMEVA STARR és a FLEX rendszereken látjuk, amelyek teljesen feketék lettek.

 

Lássuk e változás néhány előnyét:

Az új ALMEVA STARR égéstermék-elvezető rendszer használatával a teljes rendszer UV stabil lesz.

A rugalmas ALMEVA FLEX csővel való munka során az ügyfél bizonyosan értékelni fogja, hogy úgynevezett vágási veszteség nélkül dolgozik, mivel a csövön 50 cm-enként bajonett csatlakozós elemek vannak.

Egy másik előny mindkét rendszernél a színállóság.

Természetesen a műanyag rendszer termékpalettája ismét bővült néhány elemmel. Erről további információt a 2020-as új árjegyzékben olvashat.

A DK rozsdamentes acél égéstermék-elvezető rendszer egy koncentrikus rendszer,  rozsdamentes acél betéttel, amelyet gáztüzelésű készülékek égéstermék-elvezetésére és levegőellátására tervezték.

A belső betét tokjában tömítés található, így ez a rendszer túlnyomásos működésre is alkalmas. A külső palást miatt a rendszert kizárólag beltéri beépítésre, felszerelésre tervezték.

Az Almeva termékportfóliójában a DK rendszer DN80/125-től DN400/600 mm átmérőig szerepel.

A kisebb átmérőjű DK rendszerek (DN 80/125 - 130/200 mm) turbókazánok illetve konvektorok, valamint az utóbbi években C típusú készüléknek számító kandallók füstgáz-elvezetésére alkalmasak.

A nagyobb átmérőjű DK rendszerek pedig gyüjtőkéményeknél használhatók, amelyekhez több szinten gázkészülékek füstcsövei csatlakoznak.

A komplett kivitelezéshez az Almeva különféle méretű csatlakozó elemeket is kínál 60/100, 80/125 és 100/150 mm leágazással.

Ez a kombinált rendszer egy kéménytesten belül egyszerre teszi lehetővé a gáz- és szilárd tüzelésű berendezések füstgáz-elvezetését, teret hagyva további berendezések elvezetésének.

Az ALMEVA FESTGAS rendszer tartóeleme egy egy- vagy kétkürtős keramzitbeton elem, egy vagy két szellőzőnyílással.

A szellőzőnyílásban lamellás szigeteléssel borított kerámia betét található. Ez a szilárd tüzelésű kazánból vezeti el a füstgázokat. A kerámia tűzálló betét 140, 160, 180 és 200 mm átmérőjű lehet.

Az egyik szellőzőnyílásban kiváló minőségű PPH (polipropilén homolimer) cső fut, ami a kondenzációs kazánból vezeti el a füstgázokat. Az ALMEVA FESTGAS rendszer műanyag csövei 80 mm átmérőjűek. A betonelem fala és a műanyag betét közötti hely az égési levegő beszívására szolgál.

A másik szellőzőnyílást szükség szerint használhatjuk például kábelek elvezetésére, napenergia-rendszer csatlakoztatására vagy fürdőszobák, WC-k szellőztetésére stb.

Oldalak